Tärpit 1 min

Tiesitkö, että voit vertailla yksityisten terveyspalveluiden hintoja verkossa?

Mitä maksaa yksityislääkärillä käynti kotikaupungissa tai mökkipaikkakunnalla? Voit hakea ja vertailla yksityisten terveyspalvelujen hintoja verkossa paikkakunnittain ja erikoisalan mukaan.

Kuuntele artikkeli
teksti ja kuva Kela 20.11.2017

Vertaile ja löydä itsellesi sopivin vaihtoehto hoitopaikanvalinta.fissä

  1. Kustannuksissa on eroja lääkäriasemien ja sairaaloiden välillä. Hoitopaikanvalinta.fi auttaa vertailemaan yksityisten terveyspalvelujen hintoja.
  2. Voit hakea hintatietoja erikoisalan ja paikkakunnan mukaan. Kun valitset erikoisalan (esim. yleislääkäri) ja kunnan (esim. Espoo), avautuva luettelo näyttää, kuinka paljon eri lääkäriasemat Espoossa veloittavat 20 minuutin yleislääkärin vastaanottokäynnistä. Tutustu yksityisten terveyspalvelujen hintatietoihin.
  3. Huomaa, että hintatiedot ovat keskimääräisiä hintoja Suomessa. Niistä ei siis ole vähennetty sairausvakuutuskorvausta eikä niissä ole huomioitu palveluntuottajan mahdollisesti perimää erillistä toimistomaksua.

Hoitopaikanvalinta.fissä julkaistut yksityisten terveyspalvelujen hinnat perustuvat Kelan sairaanhoitokorvausrekistereistä saataviin hintatietoihin. Tiedot koskevat ajanjaksoa 1.1.-30.6.2017.