Tips 1 min

Känns det tungt att planera framtiden på egen hand? Prova på NUOTTI – en form av coachning för unga!

Är du 16–29-år och saknar studie- eller arbetsplats? Om du saknar ork och det känns tungt att planera framtiden kan NUOTTI-coachning vara något för dig.

Lyssna på artikeln
text och bild Fpa 27.8.2018

5 skäl att prova på NUOTTI-coachning:

  1. Coachningen skräddarsys för att möta dina behov. I coachningen ingår möten, vars innehåll planeras enligt din livssituation och dina önskemål.
  2. Du får en personlig coach som hjälper dig med dina framtidsplaner. Med coachens hjälp blir du medveten om dina styrkor och färdigheter. Tillsammans kartlägger ni vilka studieplatser eller yrken som intresserar dig och i vilken takt du är redo att gå vidare.
  3. Du får stöd och uppmuntran. Coachen ger dig motivation genom att uppmuntra och peppa dig och kommer också vid behov med till exempel till Arbets- och Näringsbyrån, läkaren eller Navigatorn.
  4. Coachen kommer till dig. Coachen bekantar sig med dig och din vardag. Ni träffas på de ställen där du annars också tillbringar tiden.
  5. Det är enkelt att göra ansökan. Du behöver inget läkarutlåtande och du behöver inte heller fylla i några formulär. Allt du behöver göra är att ringa till FPA och berätta att du är intresserad av NUOTTI-coachning.