Siirry sisältöön

Tartuntatautipäiväraha koronaan sairastuneelle – nämä liitteet hakemukseen tarvitaan

Terveys | 3.5.2022
Oletko hakemassa tartuntatautipäivärahaa? Tarvitset sitä varten lääkärin, sairaanhoitajan tai terveydenhoitajan todistuksen, josta ilmenee laboratoriovarmistettu koronvirustartunta ja aika, joka sinun on suositeltavaa olla pois töistä tartunnan leviämisriskin vuoksi.
Kuuntele artikkeli

Muistilista tartuntatautipäivärahan hakijalle

 1. Tarvitset hakemuksen liitteeksi lääkärin, sairaanhoitajan tai terveydenhoitajan todistuksen laboratoriovarmistetusta koronavirustartunnasta ja suosituksesta olla pois työstä koronavirustartunnan leviämisriskin vuoksi.
 2. Todistusta varten pitää käydä koronatestissä. Kotitestin perusteella todistusta ei voi saada.
 3. Tartuntatautipäiväraha korvaa ansionmenetystäsi.
  • Jos olet palkansaaja, liitä hakemukseen työnantajan arvio ansionmenetyksestä tai pyydä työnantajaasi toimittamaan se. Päiväraha määräytyy sen palkan mukaan, jonka olisit saanut, jos olisit voinut käydä töissä. Palkkaa eivät ole esimerkiksi verovapaat päivärahat ja kilometrikorvaukset.
  • Jos olet yrittäjä, päiväraha perustuu työstä poissaolon alkaessa voimassa olevaan YEL- tai MYEL-vuosityötuloon. Kela saa tiedon vuosityötulosta suoraan työeläkelaitokselta.
 4. Tartuntatautipäivärahahakemuksen ja siihen tarvittavat liitteet voi lähettää OmaKelassa. Liitteeksi käy selkeä puhelimella otettu kuva. Jos lähetät hakemuksen ja liitteet verkossa, ne ovat perillä heti!

Voit edelleen hakea tartuntatautipäivärahaa myös tartuntatautilääkärin päätöksen perusteella.

Huomaa, että tartuntatautipäivärahaa ja sairauspäivärahaa ei voi saada samanaikaisesti. Jos tartunnan leviämisriskin vuoksi annettu suositus työstä poissaolosta päättyy tai sitä ei ole, mutta olet kuitenkin sairauden vuoksi työkyvytön, voit hakea sairauspäivärahaa. Sairauspäivärahaa varten tarvitset lääkäriltä todistuksen työkyvyttömyydestäsi.

 • Mistä haluaisit lukea?

  Ehdota juttuideaa Kelan Elämässä-median toimitukselle.