Siirry sisältöön

Sairauslomalta osittain takaisin töihin? Testaa tietosi osasairaus­päivärahasta

Terveys | 4.11.2019
Voisitko palata toipilasaikana osa-aikaisesti töihin? Testaa tietosi osasairauspäivärahasta ja töihin paluusta kesken sairausloman tai sen jälkeen.
Kuuntele artikkeli
""
Onko osasairauspäiväraha sinulle tuttu? Tietovisalla se selviää – vastaa seitsemään kysymykseen!

Osasairauspäiväraha tukee työkyvyttömän henkilön pysymistä työelämässä ja paluuta kokoaikaiseen työhön. Osasairauspäivärahan oletuksena on, että ilman mukautettuja työaikajärjestelyjä sekä mahdollisia muita työtä keventäviä järjestelyjä työntekijä olisi kokonaan poissa työstä ja oikeutettu sairauspäivärahaan.

Työterveyslääkäri tai asiakkaan työskentelyolosuhteet tunteva lääkäri arvioi sairastuneen työntekijän työkykyä ja edellytyksiä palata osa-aikatyöhön. Osa-aikatyö ei saa vaarantaa työntekijän terveyttä ja toipumista.

Vuonna 2020 lähes 25 000 sairauspäivärahan saajaa hyödynsi toipilasaikana mahdollisuutta tehdä työtä osa-aikaisesti osasairauspäivärahan turvin. Onko osasairauspäiväraha sinulle tuttu? Tietovisalla se selviää – vastaa seitsemään kysymykseen!

Tietovisaa varten on haastateltu vastaava suunnittelija Ismo Hiljasta Kelan työkykyryhmästä.Artikkeliin on 26.8.2021 päivitetty vuonna 2020 osasairauspäivärahaa saaneiden määrä.

  • Mistä haluaisit lukea?

    Ehdota juttuideaa Kelan Elämässä-median toimitukselle.