Siirry sisältöön

Nuoren elämä solmussa? Apua kuntoutuskurssista

Terveys | 28.8.2017
Vaikeuttaako masennus opiskeluasi tai työssä jaksamista? Nuorten kuntoutuskurssien myönteinen ilmapiiri ja ryhmän tuki auttavat sinua eteenpäin.
Kuuntele artikkeli
""

Ahdistaako tai masentaako? Kuntoutuskurssilta apua mielen ongelmiin

  1. Uudet Nuppu- ja Itu-kuntoutuskurssit on suunniteltu 16–28-vuotiaille nuorille. Niiden ohjelma määräytyy osallistujien tarpeiden ja tavoitteiden mukaan.
  2. Voit hakea Nuppu-kurssille, jos sinulla on todettu lievä tai keskivaikea masennus tai ahdistuneisuushäiriö. Kurssi on avomuotoinen ja siihen sisältyy 1 ryhmämuotoinen kuntoutuspäivä, 5–7 yksilöllistä käyntikertaa ja 10 ryhmämuotoista käyntikertaa.
  3. Voit hakea Itu-kurssille, jos sinulla on todettu keskivaikea tai vaikea masennus tai ahdistuneisuushäiriö. Kurssi kestää yhteensä 15 vuorokautta, ja se toteutetaan vähintään 3 jaksossa 12 kuukauden aikana.
  4. Lue lisää ja tutustu Kelan kuntoutuskursseihin!
  5. Kiinnostuitko? Ota yhteyttä sinua hoitavaan lääkäriin. Arvioikaa yhdessä, olisiko kuntoutuskurssista sinulle hyötyä. Jos lääkäri suosittaa sinulle kuntoutusta, täytä kuntoutushakemus KU 132 ja postita se lääkärinlausunnon kanssa Kelaan.

UUTTA! NEET-nuoret ammatilliseen kuntoutusselvitykseen ilman diagnoosia

Kela kokeilee 1.3.2018 alkaen ammatillisen kuntoutusselvityksen myöntämistä ilman lääkärinlausuntoa 16-30-vuotiaille ns. NEET-nuorille. NEET-nuorella tarkoitetaan nuorta, jolla ei ole työ-, opiskelu- tai harjoittelupaikkaa eikä hän ole suorittamassa ase- tai siviilipalvelusta. Lisäksi NEET-nuorille käynnistyy kesäkuussa 2018 uusi kuntoutuspalvelu NUOTTI-valmennus.

  • Mistä haluaisit lukea?

    Ehdota juttuideaa Kelan Elämässä-median toimitukselle.