Siirry sisältöön

Kela korvaa koronarokotteen ottamisesta aiheutuvia matkakustannuksia

Terveys | 7.5.2021
Kela korvaa terveydenhuoltoon tehtyjä matkoja, jos ne on tehty sairauden, raskauden tai synnytyksen vuoksi. Kela korvaa poikkeuksellisesti myös koronarokotukseen ja koronatestiin tehtyjen matkojen kustannuksia 30.6.2022 asti.
Kuuntele artikkeli
""

4 faktaa matkakorvauksista

  1. Kela korvaa matkasi terveydenhuoltoon, kun matkan syy on sairaus, raskaus, synnytys, koronarokotteen ottaminen tai koronavirustesti. Matkat korvataan yleensä halvimman matkustustavan mukaan. Jos tarvitset matkallesi saattajan, voit hakea korvausta myös hänen matkastaan.
  2. Saat korvauksen taksimatkasta, jos et voi terveydentilasi vuoksi käyttää julkisia kulkuneuvoja tai jos julkisia kulkuneuvoja ei ole käytettävissä. Muista, että Kelan korvaama taksimatka pitää aina tilata alueellisesta tilausnumerosta.
  3. Maksat yhdensuuntaisesta matkasta enintään 25 euron omavastuun. Kela korvaa sen ylittävät kustannukset. Myös alle omavastuun jäävistä kustannuksista kannattaa hakea korvausta, koska ne kerryttävät vuosiomavastuuta. Vuosiomavastuu on 300 euroa kalenterivuodessa. Kun se on täyttynyt, Kela korvaa loppuvuoden matkasi kokonaan.
  4. Hae julkisilla kulkuneuvoilla ja omalla autolla tehdyistä matkoista korvausta verkossa. Taksilla tehdyistä matkoista saat korvauksen suorakorvauksena jo taksissa. Myös alle omavastuun jäävien taksimatkojen kustannukset tulevat Kelan tietoon ja kerryttävät vuosiomavastuuta.

Lue lisää Kela.fistä

Matkakorvaukset

  • Mistä haluaisit lukea?

    Ehdota juttuideaa Kelan Elämässä-median toimitukselle.