Tärpit 1 min

Näin hoidat Kela-asiat kätevästi kotisohvalta

Useimmat Kela-asiat voi hoitaa kätevästi kotisohvalta. Puhelimessa saat henkilökohtaista neuvontaa ja apua verkossa asiointiin, eikä palvelupisteeseen tarvitse lähteä käymään.

Kuuntele artikkeli
teksti ja kuva Kela 1.6.2020
Tyttö ja isoäiti keittiönpöydän ääressä.

5 vinkkiä kotona asiointiin

  1. Verkossa on nyt helpompi asioida, sillä OmaKela uudistuu. Etusivu ja sen valikot ovat selkeät, ja palvelun käyttö onnistuu paremmin mobiililaitteilla.
  2. Verkossa voit hakea etuuksia, lähettää liitteet ja viestitellä Kelan kanssa. Kirjaudu OmaKelaan verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.
  3. Jos tarvitset apua verkossa asiointiin,  soita puhelinpalveluun tai varaa puhelinaika. Saat meiltä neuvontaa ja tukea omatoimiseen asiointiin.
  4. Kun tarvitset henkilökohtaista neuvontaa saman päivän aikana, soita puhelinpalveluun. Puhelimessa voit hoitaa samoja asioita kuin palvelupisteessä. Jonottaminen ja puhelu ovat maksullisia, mutta rahaa ei kulu matkoihin. Takaisinsoittopalvelua on rajallisesti tarjolla, ja se on maksutonta.
  5. Jos sinulla on paljon selvitettävää ja haluat käydä asioita rauhassa läpi, varaa puhelinaika. Kun varaat ajan verkossa, sinun pitää ensin tunnistautua. Voit varata ajan myös soittamalla puhelinpalveluun.

+ Jos kuitenkin päätät tulla käymään, tarkista palvelupisteen aukiolo ja käyntiosoite. Jos palvelupisteeseen pitää varata aika etukäteen, soita meille. Useimmat asiat hoituvat puhelimitse, mutta jos palvelupisteessä käynti on välttämätöntä, me varaamme sinulle käyntiajan. Muista myös huolehtia omasta ja muiden terveysturvallisuudesta!