Tärpit 1 min

Löydä sopiva kuntoutuskurssi muutamalla klikkauksella

Tiesitkö, että Kela järjestää kuntoutus- ja sopeutumisvalmennuskursseja lähes 40 eri sairauteen tai vammaan? Tarjolla on myös työelämään pääsyyn valmentavia kursseja. Kokeile uuttaa kuntoutusapuria, jonka avulla löydät elämäntilanteeesesi ja sairauteesi sopivan kurssin muutamalla klikkauksella.

Kuuntele artikkeli
teksti ja kuva Kela 1.9.2019
""

Kuntoutuksen tarpeessa? Kuntoutusapuri etsii sinulle sopivan kuntoutuskurssin.

  1. Kela.fissa on julkaistu apuri, jonka avulla löydät helposti sopivan kuntoutuskurssin. Kun valitset apurin esittämistä vaihtoehdoista sopivimman, apuri ehdottaa elämäntilanteeseesi ja sairauteesi sopivaa kuntoutuskurssia.
    Kuntoutuskursseja järjestetään sekä työelämässä oleville että työelämästä poissa oleville kuntoutujille. Useimpia kursseja järjestetään myös eri ikäryhmille. Lasten kurssit ovat aina perhekursseja.
  2. Kurssien sisältö ja kesto riippuvat sairaudesta. Laitosmuotoinen kurssi kestää tavallisimmin 15 vuorokautta, ja se toteutetaan 3 jaksossa 9 kuukauden aikana. Kuntoutusryhmään kuuluu noin 10 kuntoutujaa.
  3. Jos sinun on hankala irrottautua töistä tai kotoa kuntoutukseen, sinulle voi sopia avokuntoutus, jossa voit käydä kotoa käsin. Avokuntoutus voi olla vaihtoehto, jos etsit apua mielenterveyden häiriöihin, tuki- ja liikuntaelinsairauksiin, sydänsairauksiin, reumaan tai MS-tautiin.
  4. Osa kuntoutuskursseista järjestetään parikursseina. Tällöin läheisesi on mukana kursseilla osan aikaa. Parikursseja on tarjolla esimerkiksi sydänsairauksia, syöpää ja muistisairauksia sairastaville.
  5. Kuntoutuskursseille osallistuminen on maksutonta. Niiden ajalta on mahdollista saada kuntoutusrahaa.

Kokeile kuntoutusapuria

Kuntoutusapuri