Tärpit 1 min

Kolme syytä tehdä työttömyysajan ilmoitus verkossa

Jos työttömyys jatkuu, ilmoitat Kelalle säännöllisesti työttömyysajastasi. Jätä työttömyysajan ilmoituksesi verkossa!

Kuuntele artikkeli
teksti ja kuva Kela 16.8.2017
  1. Se on helppoa. Asiointipalvelu opastaa ja auttaa sinua eteenpäin. Se kertoo myös poikkeuksellisista ilmoituksen jättöpäivistä ja etuuden maksupäivistä esimerkiksi arkipyhien aikoina.
  2. Se on nopeaa. Voit kirjautua asiointipalveluun kotikoneeltasi pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Et tarvitse lomakkeita, kirjekuoria, postimerkkiä etkä reissua postilaatikolle. Asiointipalvelussa myös työtulojen ja työttömyysetuuden yhteensovittaminen on helppoa. Siirry työttömyysajan ilmoitukseen asiointipalvelussa.
  3. Saat hoidettua asiat kerralla. Jos sinulla on työttömyyden aikana työkeikkoja, ilmoita työpäivät työttömyysajan ilmoituksessa. Etuuden määrä ja työtulot sovitellaan yhteen. Tuloilla on 300 euron suojaosa, joten sen verran voit tienata ilman, että tulot pienentävät etuuden summaa. Myös sivutoimisen yritystoiminnan tulot ja työttömyysetuus voidaan sovitella yhteen.

PS. Ylimääräistä postia voi välttää niin, että valitset käyttäväsi työttömyysajan ilmoittamiseen vain asiointipalvelua. Kaikki Kelan työttömyysturva-asiointisi näkyvät asiointipalvelussa.

Kysy Kelasta – asiantuntijat vastaavat kysymyksiisi

Viimeisimmät tästä aiheesta

Työttömyysturvan hakeminen • Re: Opiskelu työttömyystuella
Työttömyysturvan hakeminen • Re: Määräaikainen miten teen?
Työttömyysturvan hakeminen • Re: Maksut viipyy?
Kysy Kelasta