Tärpit 1 min

Hae tammikuun toimeentulotuki ajoissa

Joulun pyhät vaikuttavat tammikuun tukihakemusten käsittelyyn. Toimeentulotuen hakemus kannattaa toimittaa hyvissä ajoin Kelaan, jotta tuki ehtii maksuun tammikuun alussa.

Kuuntele artikkeli

Convert Text to Speech

teksti ja kuva Kela 1.11.2017

Näillä vinkeillä varmistat tuen tilille ajoissa

  1. Joulun pyhien vuoksi joulukuussa on tavallista vähemmän arkipäiviä. Huomioi tämä, kun haet tammikuun toimeentulotukea. Tammikuussa tuen säännöllinen maksupäivä on 2.1.2018. Tuki ehtii tuolloin tilille, kun toimitat hakemuksen tarvittavine liitteineen Kelaan viimeistään 17.12. Hakemus ja liitteet on kätevintä toimittaa Kelaan verkossa.
  2. Kela antaa päätöksen toimeentulotuesta 7 arkipäivän kuluessa hakemuksen saapumisesta. Tämä edellyttää, että Kela on saanut myös kaikki tarvittavat liitteet. Tutustu käsittelyaikoihin.
  3. Kiireellisissä tilanteissa toimeentulotuki saadaan vielä ennen joulua maksuun, jos toimitat hakemuksen sekä kaikki tarvittavat liitteet Kelaan viimeistään 19.12. Jos tarvitset toimeentulotukea kiireellisesti, ota yhteyttä Kelan toimistoon tai palvelunumeroon 020 692 207. Kiireellinen tilanne voi olla esimerkiksi elämänkriisi tai häätöuhka.
  4. Kiireellinen tilanne viikonloppuna? Jos tarvitset toimeentulotukea kiireellisesti Kelan aukioloaikojen ulkopuolella, kunta voi harkintansa mukaan myöntää ehkäisevää toimeentulotukea. Jos toimeentulotuen tarve ilmenee joulun pyhien aikaan, ole yhteydessä asuinkuntasi sosiaalipäivystykseen.

Kysy Kelasta - asiantuntijat vastaavat kysymyksiisi

Viimeisimmät tästä aiheesta

Toimeentulotuen hakeminen • Re: Erikoislääkärin lasku
Mihin menoihin toimeentulotukea voi saada? • Re: Hammasimplantit
Toimeentulotuen hakeminen • Re: sähkölämmitys
Kysy Kelasta