Tärpit 1 min

Etäpalvelua kotisohvalle Lapissa

Kela kokeilee pitkien välimatkojen Lapissa uudenlaista etäpalvelua. Etäpalvelussa asiakas saa etäyhteyden Kelan asiakaspalvelijaan joko tietokoneen tai mobiililaitteen välityksellä turvallisesti ja helposti kotoa käsin.

Kuuntele artikkeli
teksti ja kuva Kela 30.8.2021
""

Kela alkaa tarjota Lapin kuntien asukkaille uudenlaista etäpalvelua. Palvelussa asiakas saa yhdellä napin painalluksella etäyhteyden Kelan asiakaspalvelijaan vaikka omalta kotisohvaltaan käsin. Etäpalvelussa voi hoitaa kaikkia Kela-asioita, kuten Kelan palvelupisteissäkin.

Etäpalvelussa käytetty tekniikka mahdollistaa osallistujille näytön jakamisen, joten asiakaspalvelija voi esimerkiksi tukea asiakasta lomakkeen täyttämisessä. Palvelussa on myös chat-ominaisuus. Palvelun käyttäminen ei maksa asiakkaalle mitään.

Jos asiakkaalla ei ole mahdollisuutta ottaa etäyhteyttä kotoa käsin, yhteyden Kelaan saa helposti myös Virtu-palvelupisteistä. Virtu-palvelupiste on kuntalaisen sähköisen asioinnin paikka, jossa kuntalainen voi käyttää kuvapuhelinpalveluita ja muita Internet-palveluita, sekä tulostaa, kopioida ja skannata.

Kela tarjoaa etäpalvelua myös pohjoissaameksi arkisin klo 13–15. Lue lisää saamenkielisestä etäpalvelusta (saameksi).

5 faktaa etäpalvelusta

 1. Kelan etäpalvelu on tarkoitettu erityisesti Lapin kuntien asukkaille. Etäpalvelussa voi hoitaa kaikkia Kela-asioita. Etäpalvelussa saa myös digitukea omatoimiseen verkkoasiointiin.
 2. Kelan etäpalvelu on avoinna arkisin klo 9–15. Palveluun ei tarvitse kirjautua tai varata aikaa, eikä se maksa asiakkaalle mitään.
 3. Kelan etäpalvelun yhteydenottolinkki on virtu.fi-portaalissa.
 4. Yhteys avautuu automaattisesti ensimmäiseksi vapautuvalle Kelan asiakaspalvelijalle. Varaudu siihen, että yhteyden saaminen voi kestää hetken. Tarvitset palvelun käyttämiseen
  • tabletin, älypuhelimen tai tietokoneen, jossa on kamera
  • Chrome-, Firefox- tai Safari-selaimen
  • riittävän verkkoyhteyden
  • kuulokkeet, joissa on mikrofoni (tai mikrofonin ja kaiuttimet).
 5. Jos yhteydenotto ei onnistu kotoa käsin, Kelan etäpalveluun saa yhteyden myös eri puolilla Lappia sijaitsevista Virtu-palvelupisteistä.