Noora Tahvanainen 23.5.2017 2 min

Kaikki, mitä olet halunnut tietää Kela-asioista

Pyöriikö päässäsi Kela-asiaan liittyvä kysymys, joka ei selviä Kelan sivuja selaamalla? Haluaisitko saada ymmärrettävän vastauksen kysymykseesi nopeasti ja vaivattomasti? Pitipäs sattua, Kelalla on juuri sinulle tarkoitettu palvelu: Kysy Kelasta -kysymys- ja keskustelupalsta.

Kysy Kelasta -palstalla asiantuntijat vastaavat Kelan etuuksia koskeviin kysymyksiin. Palvelu perustettiin Kelan sivuille syyskuussa 2014. Sitä ennen perhe-etuuksien asiantuntija, Kela-Kerttu, neuvoi lapsiperheitä usean vuoden ajan Suomi24-verkkopalvelun kysymyspalstalla. Myös opiskelijoille oli oma kysymysalueensa Kelan nettisivuilla. Nykyisessä palvelussa voit kysyä neuvoja etuudesta ja elämäntilanteesta riippumatta. Ruotsinkielisille asiakkaille on oma palstansa: Fråga FPA, ja lisäksi molemmilta palstoilta saa neuvontaa myös englanniksi.

Palsta sai jo Kela-Kertun Suomi24-aikoina kiitosta nopeasta vastausajasta sekä luotettavista ja ymmärrettävistä vastauksista.

Kelan kysymys-vastaus-palsta sai jo Kela-Kertun Suomi24-aikoina kiitosta nopeasta vastausajasta sekä luotettavista ja ymmärrettävistä vastauksista. Näille hyvän palvelun peruspilareille pohjautuu myös Kysy Kelasta -palstan olemassaolon tarkoitus ja suosio.

Palstalla vastaavat eri Kelan palveluihin perehtyneet asiakaspalvelun ammattilaiset. He neuvovat ja ohjaavat etuuskiemuroissa, toimivat Kelan verkkosivujen tulkkina sekä opastavat oikean asiointikanavan tai verkkohakemuslomakkeen valinnassa. Kaijan, Miikan, Ilpon ja monet muut vastaajat tavoitat palstalta arkipäivisin. Yleensä vastauksen saa jo viimeistään seuraavana päivänä.

Rohkeasti siis tirkistelemään. Mielesi päällä olevaan kysymykseen voi hyvin olla jo vastaus valmiina.

Kysy Kelasta -palstalla vierailee joka kuukausi noin 100 000 kävijää. Joka kuukausi. Palstalle on muiden sosiaalisen median palveluiden tapaan tyypillistä, että suurin osa vierailijoista hakee tietoa selailemalla ja vain osa jättää palstalle oman kysymyksen. Esimerkiksi palstan suosituinta viestiketjua, UKK: äidin vapaat, on luettu jo yli 20 000 kertaa! Rohkeasti siis tirkistelemään. Mielesi päällä olevaan kysymykseen voi hyvin olla jo vastaus valmiina.

Palstalle kirjoitetaan nimimerkillä, joka näkyy kaikille palstan käyttäjille. Kysymyksiä voi esittää vierailijana tai rekisteröidä käyttöön oman nimimerkin. Rekisteröityneitä käyttäjiä on jo yli 27 000. Palstalle rekisteröitymisen etuna on, että löydät omat kysymyksesi helposti, pystyt seuraamaan vastattuja ja vastaamattomia viestejä sekä osallistumaan keskusteluun omalla tutulla tunnuksellasi. Joten miksipä et rekisteröityisi jo tänään? Tervetuloa! Olemme avoinna.

Tutustu Kysy Kelasta -palstaan