Noora Tahvanainen 23.5.2017 3 min

Svar på allt du behöver veta i FPA-frågor

Funderar du på någon FPA-fråga som du inte får svar på genom att kolla FPA:s webbplats? Vill du snabbt och behändigt få ett begripligt svar på en fråga? Vilken tur – FPA har en tjänst enkom för dig: fråge- och diskussionsforumet Fråga FPA.

I forumet Fråga FPA svarar sakkunniga på frågor om olika FPA-förmåner. Den motsvarande finskspråkiga tjänsten, Kysy Kelasta, lanserades på FPA:s webbplats i september 2014. Före det fanns Kela-Kerttu, familjeförmånsexperten som gav barnfamiljer råd på finska i ett frågeforum i webbtjänsten Suomi24 under flera år. Också studerande har ett eget frågeforum på FPA:s webbplats. I den nuvarande tjänsten kan du fråga om vilka förmåner som helst oberoende av din livssituation. Både det svenska och finska forumet ger råd även på engelska

Redan på webbtjänsten Suomi24:s tid berömdes Kela-Kerttu för den snabba svarstiden och de pålitliga och begripliga svaren.

Redan på webbtjänsten Suomi24:s tid berömdes Kela-Kerttu för den snabba svarstiden och de pålitliga och begripliga svaren. På detta fundament för god service grundar sig också syftet med Fråga FPA-forumet och dess popularitet.

I forumet svarar kundserviceexperter som alla är insatta i FPA:s tjänster. De ger råd och vägledning i knepiga förmånsfrågor, tolkar texterna på FPA:s webbplats och hjälper till med att välja rätt servicekanal eller webblankett. Kaija, Miikka, Ilpo och många andra svarar på besökarnas frågor under vardagar. Normalt får frågeställaren ett svar senast nästa dag.

Kolla också du vad som diskuterats. I bästa fall kan det finnas ett färdigt svar på något du själv funderar över.

Tjänsten har cirka 100 000 besökare varje månad. Såsom för andra sociala medier är det typiskt att majoriteten av besökarna söker information medan endast en del ställer frågor i forumet. Som exempel kan nämnas att den mest populära meddelandekedjan, UKK: äidin vapaat, har lästs hela 20 000 gånger. Kolla också du vad som diskuterats. I bästa fall kan det finnas ett färdigt svar på något du själv funderar över.

Inläggen i forumet skrivs under en signatur som alla besökare kan se. Du kan ställa frågor som besökare eller registrera dig under en egen signatur. Forumet har redan över 27 000 registrerade användare. Fördelen med att du registrerar dig är att du då hittar dina egna frågor lätt, kan följa besvarade och obesvarade meddelanden och delta i diskussionen under din egen välbekanta signatur. Så varför registrerar du dig inte redan idag? Vi står till din tjänst – välkommen!

Kolla forumet Fråga FPA.

Översättning: Kurt Kavander

Ämnesordkundservice