Siirry sisältöön

Näin asioit Omakanta-palvelussa

Kela palvelee | 27.5.2019
Omakanta on verkkopalvelu, josta näet omat hoito- ja reseptitietosi. Omakannassa voit lähettää reseptin uusimispyynnön sekä kirjata hoito- ja elinluovutustahtosi.
Kuuntele artikkeli
""

Näin asioit Omakanta-palvelussa

 1. Mene osoitteeseen www.kanta.fi ja valitse oikeasta yläkulmasta Kirjaudu Omakantaan. Sinut ohjataan Suomi.fi-tunnistuspalveluun. Omakannan käyttö vaatii suomalaisen henkilötunnuksen ja verkkopankkitunnukset, mobiilivarmenteen tai sähköisen henkilökortin. Kun olet tunnistautunut, valitse Jatka palveluun, jolloin pääset Omakannan etusivulle.
  Etusivulta voit siirtyä katsomaan
  – reseptejäsi
  – terveystietojasi
  – hyvinvointitietojasi
  – suostumuksia ja kieltoja
  Huoltaja voi katsoa alle 10-vuotiaan lapsen tietoja yläreunan linkistä.
 2. Reseptit-sivulla voit selata reseptejäsi ja tulostaa niistä yhteenvedon. Voit myös hakea reseptejäsi eri hakuehdoin. Jos reseptin voi uusia, voit lähettää uusimispyynnön joko reseptien etusivulta, yksittäisen reseptin sivulta tai vasemman yläkulman valikosta. Saat tekstiviestillä ilmoituksen reseptin uusimisesta, kun annat puhelinnumerosi. Muista tarkistaa, että puhelinnumero on oikein.
 3. Terveystiedot-sivulta näet Kanta-palveluihin tallennetut tiedot diagnooseistasi ja käynneistäsi terveydenhuollossa. Terveystietojen etusivulla on haku, jolla voit etsiä tietoja diagnoosin, aiheen tai aikavälin perusteella.
  Jos huomaat Omakannassa näkyvissä terveystiedoissasi virheitä tai puutteita, ota yhteyttä siihen terveydenhuollon yksikköön tai apteekkiin, joka on kirjannut tiedot.
 4. Hyvinvointitiedoissa näytetään tietoja, jotka olet itse tallentanut Omakannan Omatietovarantoon. Voit tallentaa tietoja hyvinvointisovelluksilla, joille olet antanut käyttöoikeudet Omatietovarantoon.
 5. Suostumus ja kiellot -sivulta pääset antamaan hoitoosi osallistuville terveydenhuollon ammattilaisille luvan tietojesi käyttöön. Voit myös rajoittaa tietojesi luovuttamista.
 6. Omakannassa voit tallentaa hoitotahtosi ja elinluovutustahtosi. Ne tallentuvat Potilastiedon arkistoon, josta ne ovat terveydenhuollon yksiköiden käytettävissä. Käy läpi hoitavan lääkärisi kanssa, miten hoitotahto vaikuttaa hoitoosi.

Ota Omakannan avulla aktiivinen rooli oman terveytesi hoitamiseen!

 • Mistä haluaisit lukea?

  Ehdota juttuideaa Kelan Elämässä-median toimitukselle.